Riverside, Tasmania

The client:

Jim & Beth Magliarditi , Riverside.Tasmania.

Brief:-
Use of different materials.
Not Uniform.
Clean lines.
Functional.
Room for entertaining /eating for when the family visited.

Budget:- 50,000 Dollars.

Jim & Beth’s children had all flown the nest , and it was their time now , to move from the original family home, and they decided to have a new build house that they had built to their exact specifications. The plot was in an amazing elevated and private position overlooking the Tamar River in Tasmania.
After working as the General Manger of MacDonalds for the whole of Tasmania for many years , nearing retirement
Jim wanted Beth to have the kitchen of her dreams.

The use of the native wood of Tasmania , Black oak , was used on the end of the island unit on the curved units.
Corian was used on the island and a raised breakfast bar area in another colour was used.
On the back of the island a feature glass panel and a different colour on the sides , lighting that came on in different colours intermittently added a lovely feel in the evenings.
There was tall housings to house the various appliances , this side also had the drawers pack and hob area , a very smooth linear look.
The white glass wall units added to using different materials​​. and different gloss colour panel to hide the extractor.